maandag 6 december 2010

Eén op de vijf Oekraïners wenst ander leven

Eén op elke vijf Oekraïners (17 procent) zou z'n leven anders inrichten als hij het over zou mogen doen. Dat wijst onderzoek uit van het bureau Rating. Het gaat volgens het bureau vooral om inwoners tussen de 40 en 49 jaar oud in het noordelijke deel van Oekraïne.

Slechts 25 procent van alle deelnemers aan het onderzoek is tevreden met de manier waarop hun leven tot nu toe is verlopen. Het gaat dan met name om inwoners van het westen en het oosten van het land, zowel jongeren als ouderen. Bijna de helft (48 procent) zou het wel anders willen hebben in hun 'nieuwe' leven. Eėn op de tien had er geen mening over.

Het onderzoek toont aan dat de tevredenheid over hun huidige leefwijze nauw samenhangt met het inkomen: zoveel te hoger het inkomen, des te groter de tevredenheid. Een zelfde trend valt waar te nemen bij het opleidingsniveau. Bijna ėėn op de drie ondervraagden met een hogere opleiding (31 procent) is tevreden met het huidige leven, tegenover ėėn op de vijf (21 procent) van de mensen met alleen voortgezet onderwijs.

Voor het onderzoek van Rating werden 2.000 personen van 18 jaar en ouder geïnterviewd.


Bron: Kiyv Post

Geen opmerkingen: