vrijdag 10 december 2010

Janoekovitsj wil haast maken met hervormingen

President Viktor Janoekovitsj wil haast maken met allerlei hervormingen. "Oekraïne kan zo niet doorgaan. We moeten de overheid op orde brengen. Die moet de corruptie in het land beter bestrijden en datgene doen wat we al negentien jaar beloven", aldus Janoekovitsj tijdens een zitting van het comité dat de economische hervormingen in het land moet realiseren.

De president besteedde bijzondere aandacht aan het pensioenstelsel. Het minimumpensioen is 740 gryvnia (73 euro) en het maximum op 60.000 gryvnia (59.00 euro) "We moeten zorgen voor een efficiënt en eerlijk stelsel."

Janoekovitsj kondigde aan dat hij het overheidsgeld beter wil benutten door bestuurlijke veranderingen en deregulering. Eerst op landelijk niveau. "En daarna is het lokale bestuur aan de beurt", aldus Janoekovitsj.

De president onthief vandaag liefst negentien ministers van hun taak. Het aantal ministeries wordt teruggebracht. Het aantal regeringsmedewerkers, nu nog 1.174, wordt meer dan gehalveerd. Zelf heeft Janoekovitsj 424 medewerkers, waarvan er overigens 38 met zwangerschapsverlof zijn. President Leonid Kuchma had indertijd 643 medewerkers, Janoekovitsj' voorganger Joesjenko had er 605.


Bronnen: ForUm, UkrInform

Geen opmerkingen: