woensdag 26 januari 2011

Boevenwagen en cel van alle gemakken voorzien

Hooligans kunnen tijdens het EK voetbal in Oekraïne rekenen op luxe vervoer. De politie schaft namelijk nieuwe arrestantenwagens aan met airconditioning, zachte zittingen en getraliede ramen. De 'boevenwagens' van Russische en Oekraïense makelij krijgen een opknapbeurt. Daar kunnen dus ook de niet-voetballiefhebbers straks van profiteren.

Een andere voorbereiding op EURO 2012 betreft de bouw van nieuwe cellen, voor tussen de 20 en 30 hooligans. Net als de arrestantenwagens worden ook de cellen van moderne gemakken voorzien, om de cultuurschok voor de voetbalfans enigszins binnen de perken te houden. De huidige, armoedige cellen van Sovjet-makelij zouden anders de nodige negatieve publiciteit kunnen opleveren. De moderne cellen komen in alle vier speelsteden: Kiev, Donetsk, Kharkiv en Lviv.

Materieel komt het allemaal wel voor elkaar, maar anders is het tot op heden met de politie zelf. De regering heeft beloofd dat de politie zich beter gaat gedragen, maar daar is tot op heden nog weinig van te merken.

Ook de klasjes waar agenten de beginselen van de Engelse taal wordt bijgebracht, zijn tot op heden geen succes. Toch maar een woordenboek mee, dus.

Bron: Inside Ukraine

Geen opmerkingen: