woensdag 19 januari 2011

Investeringsklimaat verbetert slechts stapsgewijs

Het investeringsklimaat in Oekraïne mag dan iets verbeterd zijn de laatste tijd, investeerders lopen echter nog steeds grote risico's. Dat blijkt uit de atlas van politieke risico's die het Engelse onderzoeksbureau Maplecroft heeft gepubliceerd.

De kwaliteit van de bedrijfsvoering, maar ook de macro-economische stabiliteit liepen terug. Ook de mensenrechtensituatie en de kwaliteit van het onderwijs werden afgelopen jaar minder, oordeelt Maplecroft. Als pluspunten merkt het onderzoeksbureau op dat de overheid wel meer greep op de economie heeft gekregen. De politieke stabiliteit steeg en er werd meer gedaan aan terrorismebestrijding. Al met al wist Oekraïne in 2010 van de 62e naar de 74e plaats te klimmen op de lijst van de landen met het beste investeringsklimaatin. Nog altijd geen klassering om trots op te zijn.

Maplecroft heeft z'n bevindingen gebaseerd op gegevens van internationale organisaties, nieuwsmedia en informatie van de overheid. Er staan 196 landen op de lijst. De top tien van landen met de grootste risico's wordt gevormd door onder meer Somalië, Congo, Soedan, Afghanistan, Irak, Zimbabwe, Noord Korea, Pakistan en Rusland.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: