donderdag 27 januari 2011

Lviv biedt de meeste toeristische uitstapjes

Lviv werkt aan een dertigtal toeristische uitstapjes voor voetballiefhebbers die tijdens het EK in de zomer van 2012 méér wllen zien dan alleen maar voetbal. Ze kunnen in de stad zelf terecht voor de beste koffie, of in de Karpaten genieten van geneeskrachtig bronnen. Ook wil Lviv graag het multiculturele verleden benadrukken, bijvoorbeeld de grote joodse gemeenschap die er ooit leefde.

Ook de andere Oekraïense speelsteden van EURO 2012 willen de voetballiefhebbers graag wat van de cultuur van het land mee geven, al kunnen ze niet tippen aan Lviv. Kharkiv heeft dertien toeristische uitstapjes, Donetsk achttien.

Het Oost-Oekraïense Kharkiv besteedt veel aandacht aan beroemde personen als de schilder Ilja Repin, schrijver Mikola Gogol en de dichter en filosoof Grigory Skovoroda. Donetsk gaat de wegen na van componist Sergej Prokovjev en de stad belicht het verleden van de Kozakken.

Hoofdstad Kiev biedt bezoeken aan de Kyiv Pechersk Lavra, de kathedraal St. Sophia, musea en parken. Ook kan de metro worden bekeken en zijn er ballonvluchten.

Bron: Radio Ukraine

Geen opmerkingen: