zondag 6 februari 2011

Burgemeester Lviv verwacht veel van EK

Burgemeester Andriy Sadovy van Lviv wil graag dat zijn stad zich nog gastvrijer toont dan de steden in Oostenrijk in Zwitserland tijdens het EK voetbal van 2008. "Ik heb heb diverse Oostenrijkse steden bezocht en ik denk dat toeristen het in Lviv beter naar de zin hebben", aldus Sadovy tegenover het persbureau Interfax-Ukraine.

Volgens Sadovy heeft de vorige president Viktor Joesjenko een grote fout gemaakt door het voorstel van de burgemeesters van de Oekraïense speelsteden in de wind te slaan. Die wilden dat zij konden beschikken over de helft van de betaalde winstbelasting in hun steden in 2007 om zich goed te kunnen voorbereiden op EURO 2012. "Dan hadden we die crisis in 2009 niet gehad", aldus Sadovy.

In 2009 liepen de voorbereidingen voor het toernooi grote achterstand op door geldgebrek. In Duitsland en Oostenrijk werd bij eerdere toernooien 80 tot 90 procent van de kosten gedragen door de rijksoverheid.

Vice-premier Boris Kolesjnikov heeft intussen voor voldoende financiering gezorgd, waardoor het stadion, het vliegveld en de autosnelweg vanuit Polen naar Lviv aangepakt konden worden. "Maar als we in de afgelopen jaren meer steun vanuit Kiev hadden gehad, dan hadden we meer voor elkaar kunnen krijgen."

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: