dinsdag 8 februari 2011

Sterke oppositie nodig om stagnatie te voorkomen

De oppositiepartijen moeten nieuwe wegen gaan bewandelen. Liever alternatieve wetsvoorstellen of zelfs een tegenbegroting aandragen, in plaats van botweg 'nee' te verkopen tegen de huidige regering. Dat is een landsbelang, aldus voorzitter Volodimir Litvin van het Oekraïense parlement vandaag tijdens een werkbezoek aan de regio Zjitomir. "Zonder oppositie stagneert de politiek", aldus Litvin.

Litvin vindt dat de oppositie best een niet-aanvalsverdrag met de regering kan sluiten. Dat is altijd beter dan wat sommige leden van de oppositie nu doen, door de internationale gemeenschap op te roepen tot sancties tegen Oekraïne. "Het is niet de regering die daar het meest onder lijdt, maar de bevolking."

Volgens de parlementsvoorzitter moeten de justitiële onderzoeken naar machtsmisbruik en verduistering van overheidsgeld door ministers van het vorige kabinet 'zo transparant als mogelijk' zijn. Litvin wilde zich niet uitspreken over de rechtmatigheid van de onderzoeken, bij gebrek aan kennis van deze kwesties. "Maar dat er een politiek tintje aan zit, is wel begrijpelijk."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: