zaterdag 19 februari 2011

Twitterende Timosjenko claimt inbraak te hebben voorkomen

Oppositieleider Julia Timosjenko beweert dat ze vrijdagmorgen met enkele twitterberichtjes een inbraak in haar partijkantoor heeft weten te voorkomen.Toen ze van inbraakpoging hoorde, wist ze partijgenoten te waarschuwen. Die waren in vergadering in het parlementsgebouw, maar renden meteen naar het kantoor van de Moederlandpartij.

Daar troffen zij niemand meer aan. "Ze kregen een telefoontje en maakten dat ze weg kwamen. De eerste aanval is afgeslagen", twitterde Timosjenko vervolgens triomfantelijk. Zij gaat er vanuit dat de staatsveiligheidsdienst SBU zich meester wilde maken van de computerserver in het kantoor.

Woordvoerders van zowel de SBU als het ministerie van Binnenlandse Zaken ontkennen en ook de regerende Partij van de Regio's gelooft er niets van. "Ze probeert een schandaal te creëren", aldus partijvoorzitter Oleksander Efimov.

Timosjenko wordt er van verdacht dat zij als premier in de zomer van 2009, toen de economische crisis op z'n hoogtepunt was, milieugeld heeft gebruikt om de pensioenen uit te betalen. Zij wordt al wekenlang vrijwel dagelijks ondervraagd door justitie. Dat was ook vrijdag weer het geval.

Bron: DPA

Geen opmerkingen: