vrijdag 18 februari 2011

Vakbonden willen acties tegen pensioenhervorming

De Federatie van Oekraiense Vakverenigingen voorspelt grote demonstraties overal in het land als het kabinet de verhoging van de pensioenleeftijd voor vrouwen (van 55 naar 60 jaar) doorzet. "Er moet een uitgebalanceerd voorstel komen, in overleg met de vakbonden en niet, zoals nu is gebeurd, met vooral de inbreng van de vertegenwoordigers van allerlei overheidsinstellingen", laat de FTUU vanmiddag weten in een verklaring.

De vakbonden claimen te weten wat de Oekraiense bevolking wil, als het om hun toekomstige pensioen(leeftijd) gaat. Overal in het land voerden vakbondsvertegenwoordigers overleg. Niet alleen met hun leden, maar ook met organisaties van bijvoorbeeld veteranen en vrouwen. Die bleken allemaal faliekant tegen.

"Speciaal als het de verhoging van de pensioenleeftijd voor vrouwen betreft en de verhoging van het minimum aantal dienstjaren om voor pensioen in aanmerking te komen." De Federatie van Oekraiense Vakverenigingen wordt geleid door Vasil Kara, lid van de regerende Partij van de Regio's.

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: