vrijdag 11 maart 2011

Avondklok voor lastige jongeren in Izmail

In de stad Izmail heeft het gemeentebestuur een avondklok ingesteld voor jongeren onder de zestien jaar. Zij mogen na 22.00 uur niet meer alleen buiten zijn. Voor kinderen onder de veertien gaat de avondklok zelfs nog een uur eerder in. In de stad is in toenemende mate overlast van jongeren die vernielingen aanbrengen of dronken voor overlast zorgen.

Izmail, een stad met 77.100 inwoners nabij Odessa, telt vijf nachtclubs en een twaalftal bars en cafés. Verleidelijk voor volwassenen, maar ook voor jongeren. Zij hangen rond op straat, maar ook in clubs en internetcafés. Als het 's avonds laat wordt, dan vallen ze 's morgens in de klas in slaap. Ouders klagen er over, de scholen ook", legt Tetjana Jenakjeva, hoofd van Jeugdzorg in Izmail, uit waarom de lokale overheid besloot een avondklok in te stellen.

Bij overtreding worden niet de jongeren, maar hun ouders beboet. Ook de eigenaren van bars en internetcafés waar jongeren na het ingaan van de avondklok worden aangetroffen, kunnen rekenen op een boete.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: