maandag 28 maart 2011

Communist ziet geen heil in strijd tegen corruptie

Parlementslid Oleksandr Golub van de Communistische Partij voorziet dat de regeringscampagne tegen de corruptie op niets uitloopt. "Vechten tegen de corruptie in ons land is hetzelfde als een boze octopus te lijf te gaan. Hopeloos dus", aldus Golub wiens partij een coalitie vormt met de de Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj.

Oekraïne wordt geplaagd door corruptie, tot in de rechtbanken aan toe. "De corruptie is vaak zo ingenieus in elkaar gestoken dat het niet eenvoudig is om uit te vinden wie de schuldige is. De beste manier om uit te vinden wie steekpenningen aanneemt, is nog om het uitgavenpatroon van bestuurders, ambtenaren en hun familieleden goed in de gaten te houden."

Bestuurders en ambtenaren doen volgens Golub maar alsof ze de strijd tegen corruptie aan zijn gegaan, om het Westen te plezieren en in eigen land de rust te bewaren. "Maar ondertussen doen ze er volop aan mee en komen zij niets tekort." Mocht er ooit een einde komen, dan is dat volgens de communist Golub 'meteen ook het einde van het huidige politieke systeem, want dat is op corruptie gebaseerd".

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: