vrijdag 25 maart 2011

Frans paar betrapt bij smokkelen tweeling

De Oekraïense douane maakte deze foto van de kinderen.

Opnieuw is een buitenlands echtpaar opgepakt voor het smokkelen van baby's van een draagmoeder uit Oekraïne. Een Frans echtpaar werd maandag met de tweeling Vicky en Kim betrapt toen ze de beide meisjes verstopt onder een matras in hun wagen vanuit Oekraïne Hongarije binnen wilden. Om het huilen van de kinderen te overstemmen, draaide het tweetal luide muziek.

Ze waren niet in het bezit van paspoorten voor de kinderen, omdat de Franse autoriteiten die niet wilden afgeven voor de door het paar geadopteerde kinderen. De Franse wet verbiedt het draagmoederschap, reden waarom de overheid geen paspoorten voor de kinderen wil afgeven.

Het Franse stel mocht de twee maanden oude kinderen woensdag weer zien. Bij die gelegenheid deden ze een beroep 'op welk land dan ook' om de kinderen van paspoorten te voorzien, zodat zij ze alsnog mee naar huis kunnen nemen. De baby's verblijven momenteel in een Oekraïens ziekenhuis. Het Franse stel riskeert een gevangenisstraf tussen de drie en zeven jaar.

Twee jaar geleden werd een Belgisch homopaar betrapt bij het over de grens smokkelen van een adoptiekind. Het betrof het zoontje van een Oekraïense moeder. De Belgische autoriteiten weigerden eveneens een paspoort te verstrekken aan een adoptiekind uit Oekraïne. Na een lange juridische strijd lukte het het stel onlangs om toch een paspoort voor het kind te bemachtigen.

Bron: Mirror UK

Geen opmerkingen: