zondag 27 maart 2011

Oekraïne doet enthousiast mee aan Earth Hour

De Oekraïense hoofdstad Kiev, maar ook in 32 andere steden in het land deden zaterdagavond mee aan Earth Hour, een internationale oproep om de lampen gedurende een uur uit te doen als teken dat er meer gedaan moet worden om het milieu te sparen.

In Kiev ging de verlichting uit op de drukke Kresjatikboulevard en rond het historische christelijk-orthordoxe Kievo-Pesjerskaja klooster. Het publiek genoot een uur lang van akoestische muziek van de populaire Oekraïense zanger Dmitri Sjurov en de band Bachroma in het art center M17.

In Odessa werden het historische centrum, de opera en de zeeboulevard in duisternis gehuld. Bij het stadhuis was een concert, gevolgd door een vuurwerkshow en flash mob met kaarsen. Na afloop van het concert konden de bezoekers hun wensen voor een betere wereld op Thaise lampions schrijven die vervolgens werden opgelaten.

In andere Oekraïense steden waren eveneens openluchtconcerten en werd in restaurants bij kaarslicht gedineerd. In Poltova kon worden gerolschaatst in Energodar en werd op straat met sterrenkijkers de hemel afgespeurd.

"Als we ons realiseren dat er ooit een einde komt aan onze natuurlijke energiebronnen, dan realiseren we ons ook dat de gevolgen voor een groot land als Oekraïne rampzalig zullen zijn. Gedragsverandering is het enige dat helpt en zo moeilijk is dat niet", aldus de bekende kledingontwerper Lilia Poustovit die optreedt als ambassadeur van Earth Hour dat ditmaal voor de derde keer werd gehouden in Oekraïne.

Bron: World Wildlife Fund

Geen opmerkingen: