donderdag 28 april 2011

Janoekovitsj blijft de populairste, maar verliest wel flink

President Viktor Janoekovitsj is nog steeds de populairste politieke leider, al is die populariteit snel aan het afnemen. Nog altijd 18,7 procent van de Oekrainers zou op Janoekovitsj stemmen als er nu presidentsverkiezingen zouden zijn. Zijn grootste rivale Julia Timosjenko kan rekenen op 13,1 procent.
Janoekovitsj (Partij van de Regio's) behaalde een jaar geleden in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen nog 35,32 procent van de stemmen, tegen Timosjenko (Moederlandpartij) 25,05. In de beslissende tweede ronde zat Janoekovitsj op 48,95 procent en Timosjenko op 45,47 procent.

Volgens het onderzoek van het marketingbureau Socis is Arseni Jatsenjuk van het Front voor Verandering favoriet bij 7,5 procent van de stemmers, gevolgd door Sergi Tigipko van de Partij Sterk Oekraine met 4,8 procent. De Oekraiense bokser Vitali Klitschko, de aanvoerder van de Oekraiense Democratische Alliantie voor Hervorming krijgt 3,9 procent van de stemmen.

Oud-president Viktor Joesjenko van Ons Oekraine is volledig uit de gratie bij de kiezer; hij kan nog maar rekenen op 0,7 procent.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: