zaterdag 16 april 2011

Oekraïne wil leren van Poolse hervorming economie

De Oekraïense regering wil leren van de manier waarop buurland Polen in de afgelopen twintig jaar z'n economische hervormingen heeft weten door te voeren. Minister Andry Klujev van Economische Ontwikkeling en Handel zegt erg geïnteresseerd te zijn in zowel de positieve als de negatieve ervaringen die Polen heeft opgedaan bij het doorvoeren van structurele economische verbeteringen, de modernisering van de belangrijkste industrieën en wat er is gedaan om de economische groei aan te zwengelen.

Klujev ziet dat het in eigen land maar moeizaam gaat met de economische hervormingen en hij hoopt in Polen een manier te vinden om er meer vaart in te krijgen. In de komende maanden, van april tot juli, krijgt het parlement liefst 117 wetten voorgelegd. Het is de eerste stap van de in gang gezette deregulering. "Het is noodzakelijk dat we het verzet van de corrupte bureaucraten op alle niveau's weten te breken", aldus de minister.

De handelsbetrekkingen van Oekraïne en Polen zijn afgelopen jaar flink opgeleefd na de recessie van 2009. De groei bedroeg liefst 37 procent in 2010, tot ruim 3,1 miljard euro.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: