woensdag 18 mei 2011

Savsjenko ontketent storm met kritisch weerpraatje

De baas van de Oekraïense meteorologische dienst Ljudmila Savsjenko heeft zich buitengewoon kritisch uitgelaten over de huidige regering. Zij doorspekte haar lofzang op de radio op de frisse voorjaarskleuren in de natuur met opmerkingen als: ''Het lijkt wel alsof de natuur ons wil compenseren voor de chaos, wetteloosheid en het onrecht die heersen in ons land."

En: "Het is gewoonweg onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zo'n hekel hebben aan dit paradijs op aarde kan houden, dit land en het Oekraïense volk dat zij zo slecht behandelen."

In dit geval leidde niet de storm tot een weersverwachting, maar de weersverwachting tot een storm. De nieuwssite Ukraisnka Pvravda wist vervolgens te melden dat Savsjenko's ontboezemingen er toe hebben geleid dat het weerbericht nu van tevoren wordt opgenomen, om herhaling van Savsjenko's onverwachte kritiek te voorkomen.

Onbekend is nog wat er met Savsjenko is gebeurd. Heeft zij haar baan nog? Parlementsvoorzitter Volodimir Litvin heeft inmiddels te kennen gegeven dat zij wat hem betreft ontslagen mag worden als weervrouw.

Bronnen: Reuters, Ukrinform

Geen opmerkingen: