vrijdag 20 mei 2011

Toestand Lutsenko dreigt kritiek te worden


De toestand van oud-minister Juri Lutsenko is kritiek. Hij heeft problemen met z'n galblaas, zit onder de zweren en heeft nu ook een keelontsteking. Eerder werden al hartproblemen geconstateerd bij de politicus die sinds eind december in de gevangenis zit op verdenking van verduistering van overheidsgeld.

Lutsenko ging bijna een maand geleden in hongerstaking. Hij wil dat zijn voorarrest wordt beëindigd. Volgens zijn echtgenote Irina Lutsenko hebben de artsen hem gewaarschuwd dat hij moet stoppen met z'n hongerstaking voordat het te laat is en hij overlijdt. Maandag is er een hoorzitting, waarin meer duidelijkheid moet komen over hoe het openbaar ministerie verder wil met Lutsenko.


Uit protest tegen de volhardende houding van het openbaar ministerie hebben vrijdagmorgen leden van de oppositiepartijen Ons Oekraïne-PSD en de Moederlandpartij de parlementszitting verlaten. Zij eisen dat Lutsenko op borgtocht wordt vrijgelaten. Daartoe zijn honderd handtekeningen van parlementariërs verzameld.

Bron: Interfax-Ukraine, Western Information Center

Geen opmerkingen: