woensdag 20 juli 2011

Straatverkoop medicijnen snel van de baan

Alle kiosken waar medicijnen worden verkocht, gaan voor het einde van het jaar dicht. Dat heeft directeur Oleksi Solovjov van de Staatsdienst voor Medicijnen woensdag bekend gemaakt. "Wij gaan de licensievoorwaarden zodanig aanpassen dat er althans in de steden geen ruimte meer is voor de kiosken", zei Solovjov op een persconferentie.

Hij constateerde dat Oekraïne het enige land is waar medicijnen op straat worden verkocht. Het land telt 3.000 kiosken op een totaal van 22.500 verkooppunten van medicijnen. Dat kunnen zowel drogisterijen als apotheken zijn. De meeste kiosken staan in de steden.

Het is de bedoeling de kiosken op het platteland te laten voortbestaan. Dst zijn er zo'n 600. Wel worden er strengere voorwaarden gesteld aan de kennis van medicijnen bij het personeel en de wijze waarop de medicijnen bewaard worden. Oekraïne heeft de hoogste dekkingsgraad als het gaat om verkooppunten van medicijnen: één op 2.400 inwoners. Buurland Polen zit op één per 6.000 en Denemarken zelfs één op 17.000.

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: