zaterdag 6 augustus 2011

Dit jaar al 105 mijnwerkers dood en 2.500 gewond

In de Oekraense mijnen zijn dit jaar al 2.500 mijnwerkers gewond geraakt en 105 lieten het leven bij ongelukken. Ten opzichte van vorig jaar betekent het een stijging met 31 dodelijke slachtoffers. De meeste doden vielen in mijnen die eigendom zijn van de overheid, 57 tegen 45 slachtoffers in mijnen in privaatbezit.

De meeste mijnwerkers werden gedood door gas- of stofexplosies (27 doden), de tweede oorzaak was het instorten van een mijngang (24 slachtoffers). Bij het transporteren van de kolen vielen 13 doden en eveneens 13 mijnwerkers stierven in de eerste helft van dit jaar aan de gevolgen van een longziekte die ze in de mijn hadden opgelopen.

Ruim een week geleden kwamen bij een methaangasexplosie in de mijn Sukgodilsk-Oost 28 mijnwerkers om het leven. Korte tijd later lieten 11 mijnwerkers het leven toen een 65 meter hoge lifttoren instortte bij de mijn Bazganov. Afgelopen donderdag werd een mijnwerker gedood en raakten 23 gewond bij een methaangasexplosie in de mijn Chervonokutska in Krasni Loech.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: