zondag 7 augustus 2011

Economische Zaken komt met goede berichten

Het ministerie van Economische Zaken en Handel heeft de verwachte inflatie voor dit jaar bijgesteld naar 8,9 procent. De groei van het bruto nationaal product gaat in 2013 en 2014 van 3,4 naar 7,3 procent, de investeringen groeien van3,2 naar liefst 21 procent. De consumentenbestedingen gaan van 4,2 procent nu naar 11 procent.

"Op de middellange termijn hebben zowel de overheid als het bedrijfsleven meer oog voor modernisering van de productiemiddelen, voor wetenschappelijke en technische vernieuwingen en het verbeteren van de concurrentiepositie van de ondernemingen", aldus het ministerie in een persverklaring.

De inflatie in het eerste halfjaar van 2011 was 5,9 procent, aldus het Nationaal Bureau voor de Statistiek. Het ministerie gaf aan het begin van het jaar nog te kennen dat de inflatie op 10 tot 11 procent uit zou komen. Sombere economen kwamen in de afgelopen maanden echter al met voorspellingen van 14 tot zelfs 15 procent geldontwaarding. Dat kwam vooral door de forse verhogingen van de woonlasten die de overheid op last van het Internationaal Monetair Fonds moest doorvoeren.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: