vrijdag 12 augustus 2011

Enthousiasme voor EURO 2012 is groot in Oekraine

De inwoners van de Oekraiense hoofdstad Kiev zijn in meerderheid blij met het EK voetbal dat hun land samen met Polen organiseert, maar minder enthousiast dan de inwoners van de andere drie speelsteden. Kiev lijkt echter het meeste baat te hebben bij EURO 2012. Niet alleen omdat de EK-finale in de hoofdstad is, maar ook omdat het toerisme er flink door wordt aangezwengeld. Daarvan Kiev ook in de jaren na het EK profijt hebben.

Een door het bureau GfK uitgevoerd onderzoek geeft aan dat 84 procent van alle inwoners van Kiev het EK verwelkomt. Die van Donetsk blijken het meeste enthousiasme te hebben, liefst 89 procent ziet uit naar EURO 2012. In Charkiv is dat 87 procent en in Lviv 86 procent. Het zijn vooral de inwoners van Donetsk en Lviv die graag buitenlandse voetbalsupporters zien komen, met respectievelijk 55 en 54 procent. Zij denken dat het voetbaltoernooi Oekraine dichterbij Europa brengt.

Toch is er ook de nodige scepsis ten aanzien van het EK, waarvoor de regering flink investeert in met name de infrastructeur. Van alle ondervraagde Oekrainers verwacht 66 procent dat de baten van die investeringen niet bij de overheid terecht komen, maar in de zakken van anderen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: