dinsdag 9 augustus 2011

Politie krijgt 'misschien' opdracht tenten te verwijderen

De tenten van de aanhangers van oud-premier Julia Timosjenko worden wellicht in de loop van vandaag in opdracht van het stadsbestuur van Kiev weggehaald. Dat heeft de politie laten weten. De politiewoordvoerder hield wel een slag om de arm. "Misschien'', voegde hij er namelijk aan toe.

De districtsrechtbank voor bestuurlijke kwesties besloot in de nacht van zaterdag op zondag op verzoek van het stadsbestuur tot een demonstratieverbod in de omgeving van zowel de rechtbank waar het proces tegen Timosjenko wordt gevoerd als rond het detentiecentrum waar ze gevangen zit. Het verbod ging maandag in en loopt tot het einde van de maand.

Niet alleen Timosjenko's aanhangers hebben tentenkampen opgezet, ook haar tegenstanders hebben nu een tentenkamp waar zich inmiddels zeker 200 betogers hebbben verzameld. Zij delen pamfletten uit waarin wordt geëist dat Timosjenko veroordeeld wordt en achter de tralies blijft. De oproerpolitie Berkut heeft zich tussen beide kampen opgesteld.

Het proces tegen Timosjenko wordt woensdag vervolgd. Intussen zit de huidige oppositieleider nog altijd vast in het detentiecentrum, waar ze een cel van 18 vierkante meter moet delen met twee andere vrouwen.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: