donderdag 11 augustus 2011

Twitteren is er niet meer bij voor Timosjenko

Oud-premier Joelia Timosjenko mag geen iPad of laptop in haar cel. In de afgelopen weken twitterde ze op haar iPad vanuit de rechtszaal, maar in de gevangenis zijn deze communicatiemiddelen verboden. Ook iets basaals als een boeketje bloemen komt haar cel niet in. Timosjenko eet alleen wat haar echtgenoot Oleksandr, haar advocaat Joeri Sukov en parlementslid Sergei Vlasenko aan voedsel meebrengen. Het gaat vooral om fruit, kaas en noten. Ze leest geen kranten en opiniebladen, maar bestudeert vooral de processtukken.

In de driepersoons cel met een oppervlak van 18 vierkante meter is geen air-conditioning, volgens de adjunct-directeur Igor Andrusko van het Gevangeniswezen in een interview met het dagblad Segodnja. In Timosjenko's cel zit geen afluisterapparatuur of videocamera. "Die dingen hebben we niet in de gevangens", aldus Andrusko.

Mocht Timosjenko nog maanden vast zitten, dan kan ze weleens de eerste bewoonster worden van de nieuwe vrouwengevangenis Lukjanivka die in september in gebruik wordt genomen.

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: