zondag 23 oktober 2011

Janoekovitsj ziet geen bedreiging van akkoord GOS

President Viktor Janoekovitsj gaat er vanuit dat het vrijhandelsakoord van de voormalige Sovjet-staten, verenigd in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS), niet nadelig uitpakt voor Oekraïne's streven naar aansluiting bij de Europese Unie. "Het akkoord met de andere GOS-landenis niet zomaar uit de lucht komen vallen, we hebben er lang naar toe gewerkt. Het is niet de bedoeling dat het onze Europese aspiraties in de weg staat", aldus een persbericht van de presidentiëele administratie.

Daar wordt aan toegevoegd dat het belang van Oekraïne altijd voorop staat, bij welke internationale samenwerkingsvorm dan ook. Het is bovendien nodig dat Oekraïne in deze economisch moeilijke tijd geen kansen laat liggen. "Ondertussen is het niet de bedoeling dat we wie dan ook verraden."

Uit een reactie van de Europese Unie blijkt intussen dat het besluit tot het vormen van een vrijhandelszone van de GOS-landen niet wordt gezien als een bedreiging voor Oekraïne's toenadering tot de EU. Volgens voormalig president Viktor Joesjenko bijten de twee akkoorden elkaar echter wel degelijk.

Bron: Ukrainian News

Geen opmerkingen: