zaterdag 22 oktober 2011

Klitsjko is tegen boycot parlementsverkiezingen

Het boycotten van de parlementsverkiezingen van oktober 2012 lost niets op en maakt het de regering-Janoekovitsj alleen maar gemakkelijker. Vitali Klitsjko van de partij UDAR voelt er daarom niets voor. De policus annex succesvolle bokster vraagt zich af ''waarom we als oppositie zelf alle ruimte geven aan de regeringscoalitie. Het kan een valkuil voor de oppositie zijn", aldus Klitsjko in een interview dat de krant Dzerkalo Tiznia zaterdag publiceerde.

Het voorstel komt van Arseni Jatsenjuk van het Front voor Verandering. Hij wil niet meedoen met de verkiezingen als Joelia Timosjenko volgend jaar buitenspel staat. Timosjenko, leider van de grootste oppositiepartij, de Moederlandpartij, is recent tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens ambtsmisbruik. Ook mag zij drie jaar geen openbaar ambt bekleden.

Klitsjko voorziet zware maanden voor de oppositie. "Het wordt een gevecht. Geen eerlijk gevecht, waarin we gelijke kansen krijgen. In feite kunnen we niet op tegen de Partij van de Regio's, want die heeft het geld en alle mogelijkheden om zich te profileren", meent Klitsjko. In de politiek is het volgens hem zo ''dat je niet een beetje zwanger kunt zijn". Er tegenaan dus, vindt hij. "Als het hard tegen hard gaat, dan kan niemand aan de kant blijven staan."

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: