maandag 28 november 2011

Al 100.000 handtekeningen tegen Janoekovitsj

Het Front voor Verandering heeft in de regio Ivano-Frankivsk sinds half oktober al 100.000 handtekeningen ingezameld voor een petitie waarin ze president Viktor Janoekovitsj oproepen om af te treden. Volgens afdelingsvoorzitter Volodimir Schvariljuk van het Front moet 90 procent van de bevolking niets hebben van Janoekovitsj en zijn Partij van de Regio's. Vandaar dat ze massaal de actie 'Oekraïne is tegen Janoekovitsj' hebben gesteund. Het Front voor Verandering had niet anders verwacht, aldus Schvariljuk.

"Na zijn verkiezingsoverwinning is Janoekovitsj er niet in geslaagd om het leven van de Oekraïners te verbeteren", zegt Schvariljuk. "De hervormingen die de regering met de hulp van het parlement doorvoert, hebben de financiële positie van het overheidspersoneel, van ondernemers en de sociaal zwakkeren in de samenleving alleen maar verslechterd. Het overheidspersoneel kan amper rondkomen."

Het Front voor Verandering is zich nu aan het voorbereiden op de parlementsverkiezingen over een klein jaar. Er is inmiddels overleg gaande over samenwerking tussen de Moederlandpartij, het Front en de nationalistische partij Svoboda in de regio Ivano-Frankisvk. Ze willen met een gezamenlijke kandidatenlijst een meerderheid zien te krijgen.

Bronnen: European Political Newspaper, Ukrainian News

Geen opmerkingen: