woensdag 16 november 2011

Oekraïne zet serieus in op Winterspelen 2022

Oekraïne heeft serieuze plannen om zich op te werpen als organisator van de Olympische Winterspelen van 2022. Volgens voorzitter Sergei Boebka van het nationale Olympisch comité is het de bedoeling om de aanmelding in 2013 officieel te maken. "Wij werken aan een comcept-plan dat we binnenkort aan president Viktor Janoekovitsj willen voorleggen. Met hem bespreken we ook wat onze volgende stappen zijn", aldus Boebka.

Het is volgens de voormalige atleet moeilijk te zeggen wie Oekraïne's concurrenten zijn voor de Olympische Winterspelen van 2022. Canada en Zwitserland wellicht, maar ook Duitsland als het dit land niet lukt om de organisatie van het toernooi in 2018 naar zich toe te trekken. Duitsland wil de winterspelen in en om München gaan houden. "Canada wil heel graag, maar heeft problemen met de kwaliteit van de pistes. Zwitserland twijfelt of het zich zal opwerken als organisator."

President Janoekovitsj gaf een tijdje geleden al te kennen dat hij graag ziet dat Oekraïne de Olympische Winterspelen van 2022 organiseert. Dan gaat het echter wel om een miljardenproject, waarvan nog onduidelijk is hoe dat valt te financieren.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: