vrijdag 13 januari 2012

Dochter: Timosjenko slecht behandeld in gevangenis

De voormalige Oekraïense premier Joelia Timosjenko wordt slecht behandeld in de gevangenis. Dat heeft haar dochter Yevhenia donderdag gezegd. Ze zei te vrezen voor haar moeders leven.Vorige week was de voormalige premier twee uur lang buiten bewustzijn nadat ze een onbekend medicijn tegen verkoudheid had gekregen, aldus haar dochter. Volgens de directie van de gevangenis waar Timosjenko wordt vastgehouden was ze slechts duizelig geworden nadat ze een douche had genomen.

Timosjenko is al weken bedlegerig. Ze wordt vastgehouden in een gevangenis in het oosten van de Oekraïne. Ze heeft naar eigen zeggen last van ernstige rugpijn en beschuldigt de autoriteiten ervan haar medische zorg te onthouden.

Timosjenko werd in oktober tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld wegens het schenden van juridische procedures bij de onderhandelingen met Rusland over de import van aardgas in 2009. Volgens de Europese Unie en de Verenigde Staten, evenals Timosjenko zelf, was het proces tegen haar politiek gemotiveerd.

Bron: ANP

Geen opmerkingen: