vrijdag 13 januari 2012

Mazelen plaagt westen van Oekraïne

Het aantal gevallen van mazelen neemt in rap tempo toe in het westen van Oekraïne. In de eerste tien dagen van januari werden 390 nieuwe ziektegevallen gemeld. De meeste in de regio Lviv: 162. In de regio Ivano-Frankivsk ging het om 116 gevallen, tegen 27 in de regio Rivne. In de hoofdstad Kiev werden slechts acht mensen ziek van mazelen.

De Epidemiologische Dienst heeft intussen maatregelen getroffen om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. In het district Lviv, waar de meeste ziektegevallen zijn geconstateerd, is het bezoek aan ziekenhuispatiënten beperkt, terwijl de scholen hun wintervakantie hebben verlengd. Scholen met zieke leerlingen zijn gesloten.

De regionale gezondheidsdienst in Lviv vermoedt dat de uitbraak van mazelen te wijten is aan het grote aantal mensen dat eind vorig jaar vanuit Italië naar Oekraïne verhuisde. Volgens directeur Sergei Fedorenko werd een uitbraak van mazelen geregistreed in zijn district, zoals die zich eerder in 2011 voordeed in de Italiaanse regio waar ze vandaan kwamen. Het zou in beide gevallen gaan om het D4 mazelenvirus. Helemaal zonder gevaar is de ziekte niet: halverwege december overleed een patiënt in het district Lviv. Het was het eerste sterfgeval in vijf jaar.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: