woensdag 18 april 2012

Bezoek Jatsenjoek aan Timosjenko 'niet mogelijk'

Arseni Jatsenjoek krijgt Joelia Timosjenko niet te spreken. De voorman van de Beweging voor Verandering had bij de directie van de Kavsjanivska-gevangenis toestemming gevraagd om met de oud-premier en partijleider van de Moederland te kunnen praten over samenwerking in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van oktober. Jatsenjoek wil beide partijen laten fuseren om sterker te staan tegenover de Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj.

Die kans wordt hem niet gegund. Volgens gevangenisdirecteur Ivan Pervoesjkin ligt dat aan Timosjenko. "Zij zegt dat ze niet in staat is om zelf van haar kamer naar de bezoekersruimte te gaan." Timosjenko heeft al maanden ernstige rugklachten en kan amper lopen. Volgens Pervoesjkin houdt het daarmee op, want haar naar de bezoekersruimte laten brengen is ''onmogelijk''.

"Wij hanteren de regels van de wet en die zeggen dat Timosjenko alleen in de daarvoor bestemde ruimte bezoekers kan ontvangen en niet in haar cel", aldus Pervoesjkin woensdagmorgen tijdens een persconferentie. Hij bleef het antwoord schuldig op de vraag hoe de oud-premier donderdag haar rechtszaak dan kan bijwonen. "Daarover heb ik momenteel niets te melden.'' Timosjenko staat morgen in de rechtbank in Charkiv terecht wegens fraude en verduistering in de periode toen zij mede-eigenaar was van het energiebedrijf UESU.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: