vrijdag 27 april 2012

Duitse artsen sceptisch over behandeling Timosjenko

De Duitse artsen die de Oekraïense ex-premier Joelia Timosjenko hebben onderzocht zijn 'extreem sceptisch' dat ze in Oekraïne behandeld kan worden aan haar rugproblemen. Karl Einhäupl, hoofd van het Berlijnse universiteitsziekenhuis Charité, zei na een bezoek aan de kliniek in Charkiv dat het onwaarschijnlijk is dat de complexe behandeling slaagt, omdat het ziekenhuis de expertise mist om Timosjenko te kunnen behandelen.

Timosjenko, die sinds vorige week in hongerstaking is, klaagt al sinds oktober over pijn in haar rug. Ze weigert behandeld te worden in Oekraïne, omdat ze 'geen vertrouwen heeft in de Oekraïense gezondheidszorg' en vreest dat ze met opzet met een ziekte besmet wordt, aldus Einhäupl.

"Ik heb de Oekraïense president gevraagd zich te laten leiden door humanitaire waarden en haar toestemming te geven om in Europa te worden behandeld", zei Einhäupl. De Duitse regering heeft reeds voorgesteld om Timosjenko in Berlijn te behandelen. Kiev heeft dit aanbod echter afgewezen en heeft Duitse artsen gevraagd naar Oekraïne te komen om haar daar te behandelen.

Einhäupl en zijn collega Norbert Haas hebben dit voorstel weer afgewezen, omdat het volgens de twee artsen maanden duurt om Timosjenko te behandelen. "Een kort bezoek zou tot geen enkel resultaat leiden", aldus Einhäupl.

Bron: Associated Press

Geen opmerkingen: