maandag 16 april 2012

Kabinet schroeft uitgaven dit jaar nog flink op

President Viktor Janoekovitsj heeft een wet getekend die het mogelijk maakt om 43,4 miljoen euro aan extra uitgaven te doen. Het parlement nam het wetsvoorstel afgelopen week aan, met uitzondering van de Moederlandpartij waarvan de fractieleden voorafganad aan de stemming demonstratief de vergaderzaal verlieten.

De extra uitgaven betreffen vooral de plannen van Janoekovitsj om de sociale voorzieningen te verbeteren. Er gaat echter ook geld naar het hoger onderwijs, de nationale theaters, het leger en de rechtspraak. De sportwereld profiteert ook. Een deel van het geld wordt gebruikt om voorbereidingen te treffen voor het WK ateletiek dat volgend jaar in Donetsk plaats heeft.
De landsbegroting omvat nu 37,4 miljard euro aan uitgaven tegenover 35 miljoen euro aan inkomsten. Het tekort wordt volgens het kabinet-Azarov weggewerkt door extra inkomsten door meer economische activiteit in het land en door de inspanningen die het kabinet zich wil getroosten om de schaduweconomie - het zwartwerken - aan te pakken.

Bron: Interfax-Oekraine

Geen opmerkingen: