woensdag 11 april 2012

Parlementslid beschuldigd van miljoenenfraude

Parlementslid Oleksandr Sjepelev wordt door de staatsveiligheidsdienst SBU beschuldigd van verduistering van 38 miljoen euro van de Nationale Bank van Oekraïne. Sjepelev zou samengewerkt hebben met Pavlo Boroelko, eigenaar van de banken Jevropejski, National Standard en Volodimirski. Boroelko worddt er van verdacht dat hij voor 58,9 miljoen euro aan garantiefondsen van de Nationale Bank voor spaarders achterover heeft gedrukt. Sjepelev zou daar volgens de SBU bij betrokken zijn geweest.

Directeur onderzoek Ivan Derevjanko van de SBU maakte de verdenking van Sjepelev in deze kwestie woensdag bekend tijdens een persconferentie. Hij zei te hopen dat president Viktor Janoekovitsj bereid is Sjepelev's onschendbaarheid als parlementslid op te heffen, waarna hij in staat van beschuldiging gesteld kan worden.

Oleksandr Sjepelev kwam vier jaar geleden in het parlement als lid van het Blok-Timosjenko. In september 2010 werd hij uit de fractie gezet, samen met 28 fractiegenoten. Een maand later voegde Sjepelev zich bij de fractie van de regerende Partij van de Regio's. Afgelopen december stapte hij op en sindsdien zit hij als onafhankelijke in het Oekraïense parlement.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: