donderdag 12 april 2012

Platini spreekt van 'bandieten en oplichters'

Volgens UEFA-voorzitter Michel Platini zijn het "bandieten en oplichters" die de prijzen voor de hotels in Oekraïne tijdens het EK de pan doen uitspringen. De Fransman spoort de Oekraïense overheid dan ook aan om op te treden en de hoteleigenaars de bestaande contracten te laten respecteren. Dat verklaarde hij vandaag in het Oekraïense Lviv.

"Het is dom om zware investeringen te doen om daarna aan de mensen te moeten vertellen dat ze niet kunnen komen omdat er bandieten en oplichters aan het werk zijn die veel geld willen verdienen aan het EK. De Oekraïense overheid moet dringend optreden", aldus de UEFA-topman.

Begin maart beloofde Oekraïne alvast de torenhoge hotelprijzen te laten zakken in het land tijdens het EK voetbal, dat van 8 juni tot 1 juli in Oekraïne en Polen gespeeld wordt.

Volgens schattingen zijn de hotelkamers in Kiev (gemiddeld 247 euro) ruim tweemaal duurder dan die in Warschau (111 euro). Een plaats op een camping in de Oekraïense hoofdstad kost dan weer zo'n veertig euro per nacht, ongeveer de prijs voor een nacht in een klein hotel in Warschau.

Bron: HLE.be

Geen opmerkingen: