maandag 21 mei 2012

EK-directeur wil vriendelijk gezicht politie

De toernooiorganisatie van het EK voetbal heeft de politiemensen maandag gevraagd om zich van hun beste kant te tonen aan de duizenden buitenlandse voetbalsupporters. "Wij willen dat de politie zich komende maand dienstverlenend en tolerant opstelt. Het is niet voor het eerst dat dit verzoek wordt gedaan. De politie heeft een slechte reputatie, en problemen tussen politiemensen en voetbalfans is iets wat Oekraïne zich nu niet kan veroorloven.

"We hebben al talloze keren aangekaart bij het ministerie van Binnenlandse Zaken", aldus toernooidirecteur Markian Loebkivski. Voor het eerst heeft hij zich echter tot de politieagenten zelf gewend. Tijdens het EK wil het ministerie 23.000 politiemensen op de been hebben om alles rond het toernooi in goede banen te leiden. Er worden minstens 700.000 voetbalsupporters verwacht bij de wedstrijden in de vier Oekraïense toernooisteden Kiev, Lviv, Charkiv en Donetsk.

Qua veiligheid is er geen probleem, meent Loebkivski. "We hebben geen signalen gehad, van de politie noch de staatsveiligheidsdienst, over veiligheidsproblemen in de stadions of zelfs in Oekraïne die ons zorgen moeten baren."

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: