zondag 20 mei 2012

Minister moedigt low cost airlines aan

Minister Boris Kolesnikov van Infrastructuur wil veel meer goedkope vluchten van en naar Oekraïne, maar ook in het binnenland. Hij gaat uit van jaarlijks 5 miljoen passagiers die daar gebruik van maken. In het afgelopen jaar werd al een verdubbeling van het aantal passagiers van low cost airlines bereikt, van 300.000 naar 600.000 passagiers.

"Ons uitgangspunt is nu dat we in de komende 2,5 jaar naar 5 miljoen passagiers gaan", aldus Kolesnikov bij de opening van de nieuwe terminal van de internationale luchthaven Zjuoeliani van de hoofdstad Kiev.

De minister wil zaken doen met alle vliegmaatschappijen die interesse hebben. Onderhandelingen met maatschappijen uit Spanje, Italië en Frankrijk zijn in een eindstadium. De Ierse vliegmaatschappij Ryanair begint binnenkort met vluchten van Kiev naar Dublin en heeft interesse in meer. Een aparte, Oekraïense dochtermaatschappij oprichten is geen vereiste meer, aldus Kolesnikov.

Voor het opzetten van binnenlandse vluchten is geen vergunning meer nodig van de overheid. Vliegmaatschappijen hoeven de overheid slechts te informeren. "Als een maatschappij vandaag meldt dat zij gaat vliegen van Kiev naar Lviv, dan kan dat vanaf morgen. Een chartervlucht is wat ons betreft in een uur te regelen."

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: