woensdag 30 mei 2012

Oekraïne: 'Lastercampagne van Engelse media'

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt 'sommige Engelse media'' er van dat zij een lastercampagne zijn begonnen. Gekleurde Engelse voetbalsupporters zouden komende maand hun leven niet zeker zijn tijdens het EK voetbal in Oekraïne. Het ministerie maakt zich grote zorgen om deze beeldvorming die gebaseerd zou zijn op incidenten.

Woordvoerder Oleg Volosjin noemde deze berichtgeving dinsdag bezijden de waarheid. De Oekraïense bevolking is doorgaans tolerant en niet racistisch ingesteld. "Dat is in sommige Europese landen wel anders." De lastercampagne is volgens Volosjin slechts bedoeld om Oekraïne en het EK te schaden.

De vroegere captain Sol Campbell van het Engelse voetbalteam liet maandag in het BBC-programma Panorama weten dat het EK nooit aan Oekraïne en Polen toegewezen had mogen worden vanwege het geweld en racisme in beide landen. Campbell ging zelfs zover dat hij gekleurde fans waarschuwde dat zij het risico lopen 'in een lijkkist' terug naar huis te gaan. De Engelse supporters, toch al niet erg enthousiast voor de wedstrijden van hun team in Donetsk, hebben voor elke wedstrijd slechts 2.000 toegangskaarten gekocht.

Bronnen: Ukrinform, Kyiv Post

Geen opmerkingen: