donderdag 31 mei 2012

Oekraïne wil EU helpen uit crisis te komen

Oekraïne kan de landen van de Europese Unie helpen de huidige economische crisis te boven te komen. Dat zegt minister Valeri Choroskovski van Economische Zaken in een interview met het Poolse persbureau PAP. Choroskovski is tot en met zaterdag in Polen voor een internationale bijeenkomst in Wroclaw. De minister vindt dat Oekraïne zoveel groeipotentie heeft dat aansluiting van dit land bij de EU in het voordeel is van alle Europese landen.

Dan moet er nog wel het nodige gebeuren aan de regelgeving in Oekraïne. Die is strak en omgeven met veel administratieve rompslomp. Choroskovski erkent dat. "Investeerders waarmee ik praat klagen daar allemaal over." De regering werkt daarom hard aan hervorming van de wetgeving, maar ook van de regelgeving in met name de energiesector.

De minister vindt dat vanuit de EU anders naar het integratieproces gekeken moet worden. Niet alleen naar de kwestie-Timosjenko, met name. "Dat is een binnenlandse kwestie, terwijl wij juist bezig zijn om ons op alle mogelijke terreinen aan te passen aan de EU. Dat wil ik nu in Wroclaw ook duidelijk proberen te maken."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: