woensdag 16 mei 2012

Oranje Boekje voor EK-supporters

De Nederlandse ambassades in Polen en Oekraïne hebben een Oranje Boekje uitgegeven voor het komend EK. Daarin staan de belangrijkste do's en don'ts voor supporters die komende zomer afreizen naar deze landen. Zo krijgen Nederlanders het advies om goed te luisteren naar de politie en niet met agenten in discussie te gaan. "De politie is daar strikter en minder tolerant dan we in Nederland gewend zijn", staat in het Oranje Boekje.

Supporters die met de auto komen krijgen ook een tip. Ze moeten niet met een slok op achter het stuur kruipen. In Polen en Oekraïne geldt een "zero tolerance-beleid". Ook drugs zijn verboden en daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Er wordt streng gestraft.

Het Oranje Boekje wordt meegestuurd met de toegangskaarten voor wedstrijden van het Nederlands elftal. Ook staat de tekst op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Buitenlandse Zaken stuurt deze zomer extra medewerkers naar Oekraïne die oranjesupporters kunnen helpen als ze problemen hebben. Ze zullen zichtbaar aanwezig zijn bij de stadions en de grote pleinen. Het boekje is gemaakt in samenwerking met de KNVB en de Supportersclub Oranje.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: