woensdag 23 mei 2012

Vier Voeters redt vierde beer uit ellende


Dankzij een gezamenlijke reddingsactie van Vier Voeters en medewerkers van het beren rehabilitatiecentrum Sinevir kon Benya worden gered. Tijdens een dertien uur durende reis in de berenambulance werd de beer overgebracht naar het door de Oekraïense regering opgerichte rehabilitatiecentrum. Benya doorstond de reis goed en arriveerde veilig bij zijn nieuwe thuis. De komende dagen zal Benya in een kooi naast vijf andere beren verblijven, waar hij medisch wordt behandeld en goed word gevoerd.

"Het moment dat Benya arriveerde was erg emotioneel voor ons allemaal", zegt dr. Amir Khalil, projectleider bij Vier Voeters. "Toen hij de kooi binnenkwam, maakte hij direct contact met Ira, een andere geredde beer, en likte over haar snuit." Vanuit deze kooi zal hij snel toegang krijgen tot een quarantainegebied van 350 vierkante meter. Daar kan hij spelen met andere beren, klimmen, graven en zwemmen.

http://www.nieuwslog.nl/wp-content/uploads/2012/05/Benya_en_Ira_besnuffelen_elkaar_C__VIER_PFOTEN.jpgVier Voeters bouwt momenteel een gebied van twaalf hectare aan grote verblijven in het beren rehabilitatiecentrum. Benya en de andere beren kunnen spoedig gaan genieten in deze natuurlijke omgeving. Volgens Vier Voeters zijn er nog altijd ongeveer honderd beren die in zeer slechte omstandigheden worden gehouden in Oekraïne.

Ze leven in kleine kooien naast restaurants, hotels, tankstations en cafés. De meeste van deze beren moeten kunstjes vertonen en alcohol drinken om toeristen te vermaken. Sinds augustus vorig jaar is er een verbod op het privé houden van beren in Oekraïne. "Samen met de Oekraïense autoriteiten zullen we doorgaan in onze strijd tegen de wrede behandeling van beren", vertelt Dr. Khalil. In februari 2012 ondertekenden Vier Voeters en het Oekraïense ministerie van Ecologie en Natuurlijke Hulpbronnen een overeenkomst voor de redding en zorg van de privé gehouden bruine beren. Benya is de vierde beer die werd gered door Vier Voeters.

De komende maanden zal Vier Voeters ook andere mishandelde beren redden en overbrengen naar het rehabilitatiecentrum. Op verzoek biedt Vier Voeters gratis foto- en videomateriaal aan van Benya's leven in het circus en zijn redding.

Bron: www.vier-voeters.nl

Geen opmerkingen: