zondag 17 juni 2012

Hooligans zijn klaar voor Engelse 'collega's'

Oekraïense voetbalhooligans willen dinsdag, als het elftal van Oekraïne in Donetsk tegen Engeland speelt, met de Engelse voetbalfans op de vuist. Tenminste, dat kondigen zij aan op honderden stickers die overal in Donetsk te vinden zijn. Op de stickers is een foto te zien van Engelse hooligans, een screen shot uit de film Green Street, met daarbij de teksten 'We wachten op jullie' en 'We zijn er klaar voor'.

De racististische hooligans hebben weliswaar respect voor hun Engelse 'collega's' die hen tot voorbeeld hebben gediend. "Maar er zal altijd een dreiging uit gaan richting de zwarte en aziatische fans die zichzelf Britten noemen. Die dreiging komt niet alleen van ons, maar ook van de vele Russen die hier wonen. We delen dezelfde ideologie, dat wij ons land moeten beschermen", aldus Sergei, woordvoerder van de Oekraïense hooligans.

Volgens politiechef Roman Romanov worden de hooligans constant in de gaten gehouden. "We staan klaar om in te grijpen, mocht het mis gaan." Verwacht wordt dat het aantal Engelse voetbalfans verdubbelt, naar 10.000 voor de beslissende wedstrijd. Omdat de vliegtuigen vol zitten, zullen veel fans nog de auto pakken en naar Oekraïne afreizen. Als ze dan al op tijd arriveren, dan worden ze geconfronteerd met een tekort aan hotelkamers. Zaterdag waren veel supporters van het Engelse hotel nog koortsachtig aan het zoeken op internet naar vrije hotelkamers, aldus de Sunday Express.

Bron: Kyiv Post, Sunday Express 

Geen opmerkingen: