zondag 10 juni 2012

OVSE stuurt 700 waarnemers verkiezingen

De mensenrechtencommissie van de Europese veiligheidsorganisatie OVSE wil dat er liefst 700 waarnemers naar Oekraïne gaan om de parlementsverkiezingen van eind oktober te monitoren. Minister Kostiantin Grisjenko van Buitenlandse Zaken heeft dit bekend gemaakt. Het zou gaan om 100 waarnemers die ook de voorbereidingen voor de verkiezingen in de gaten houden en 600 die slechts enkele dagen in Oekraïne verblijven om daar stembureaus te bezoeken.

Volgens minister Grisjenko verlenen de Oekraïense autoriteiten alle mogelijke medewerking aan deze OVSE-missie. "We hebben er niet alleen al ervaring mee opgedaan bij eerdere verkiezingen, maar we hebben zeker ook de politieke wil om open te staan voor deze waarnemers."

Het was al bekend dat bij de verkiezingen op zondag 28 oktober een record aantal buitenlandse waarnemers toeziet op een eerlijk verloop. Het zou gaan om liefst 70.000 waarnemers die naar Oekraïne komen in opdracht van buitenlandse parlementen en een groot aantal internationale organisaties.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: