woensdag 11 juli 2012

Directeur dreigt Timosjenko uit ziekenhuis te zetten

Ziekenhuisdirecteur Michailo Afanasiev dreigt oud-premier Joelia Timosjenko buiten de deur te zetten als haar aanhangers nog eens de toegang versperren. Parlementsleden van Timosjenko's Moederlandpartij wilden maandag voorkomen dat zij tegen haar wil op transport werd gezet naar de rechtbank in Charkiv. Dat bleek achteraf niet nodig, want de rechtbank besloot voortijdig tot uitstel van het proces wegens belastingontduiking tot maandag 23 juli.

Afanasiev ergerde zich enorm aan de actie van de parlementariers. ''Ik wil er wel graag op wijzen dat Timosjenko niet onze enige patient is, het zijn er in totaal 450 en die hebben het recht om hier in alle rust te verblijven." De directeur wees er op dat zijn ziekenhuis Timosjenko in alles ter wille is: "Ze wordt hier goed behandeld, krijgt alle gelegenheid om haar advocaten en andere politci te spreken, zelfs urenlang." Het parlementslid Andrei Kozhemiakin verblijft sinds maandag in het ziekenhuis. Hij wil daar blijven totdat het aanstaande proces tegen zijn partijgenote van de baan is of voorbij.

Timosjenko werd woensdag overgeplaatst naar het centrale gebouw van het ziekenhuiscomplex. Voorstanders spraken haar moed in, tegenstanders lieten weten dat zij in de gevangenis thuis hoort en niet in het ziekenhuis, waar ze wegens ernstige rugklachten wordt behandeld door Duitse artsen.

Bronnen: Interfax-Oekraine, Kyiv Post

Geen opmerkingen: