vrijdag 27 juli 2012

Driekwart EK-gangers voor afschaffen visumplicht

Driekwart van de voetbalfans die Oekraine bezochten voor het EK blijkt voorstander van het afschaffen van de visumplicht voor Oekrainers die de Europese Unie in willen. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het bureau GfK. De helft vindt dat het Schengen-visum voor Oekrainers per direct moet worden afgeschaft, een kwart wil wat meer tijd nemen maar is toch voorstander van afschaffing.

Van alle ondervraagden vindt 42 procent dat Oekraine in de nabije toekomst bij de Europese Unie hoort, terwijl 31 procent kiest voor de middellange termijn, als de huidige politieke en economische problemen eenmaal zijn opgelost.

Het onderzoek werd utigevoerd onder ruim duizend buitenlandse voetbalsupporters. De meesten afkomstig uit Engeland, maar ook uit Zweden, Duitsland en Nederland. Van hen was 84 procent nooit eerder in Oekraine geweest. Verrassend genoeg meende een op de zes ondervraagden nog altijd binnen de Europese Unie te zijn, terwijl een op de acht in de veronderstelling verkeerde dat Oekraine deel uitmaakt van de Navo.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: