zondag 22 juli 2012

Partij van Regio's biedt Krimtartaren hun podium

De Partij van de Regio's steunt de kandidatuur van tien Krimtartaren voor het Oekraïense parlement. Eerder lukte het de Krimtartaren niet om met de verenigde oppositiepartijen tot een akkoord te komen. Anatoli Mohiljov, de enige vertegenwoordiger van de Krimtartaren in het huidige parlement, dreigde eerder met een boycot van de komende verkiezingen als geen enkele partij bereid zou zijn tenminste twee kandidaten op een verkiesbare plaats te zetten.

Mohiljov is zelf parlementslid voor de Partij van de Regio's. De regeringspartij steunt de kandidatuur van de Krimtartaren in tien districten. Bij de komende verkiezingen worden voor het eerst niet alleen kandidaten direct vanaf een partijlijst gekozen, maar ook per district wordt een parlementslid gekozen.

In het zuiden van Oekraïne wonen 300.000 Krimtartaren. "Onze kandidaten voelen zich sterk verbonden met de Krim. Ze groeiden er op en maakten er carriere", aldus Mohiljov zaterdag tijdens een congres van de regionale afdeling van de Partij van de Regio's.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: