donderdag 23 augustus 2012

Grote ontevredenheid over wegennet Oekraïne

Slechts een kwart van de bevolking vindt het Oekraïense wegennet van voldoende kwaliteit. Uit een onderzoek van het Amerikaanse Instituut voor de Publieke Opinie blijkt dat liefst 68 procent van de Oekraïners ontevreden is over de wegen in eigen land. Van alle voormalige Sovjet-staten is alleen in Moldavië de bevolking ontevredener, terwijl Rusland net boven Oekraïne staat. Het meest tevreden over het wegennet waarover ze kunnen beschikken, zijn de inwoners van de Arabische Emiraten.

Van alle Oekraïners is slechts 27 procent tevreden over de wegen, tegen 33 procent in Rusland. Landen als Bulgarije en Sierra Leone zitten op hetzelfde niveau. Koploper zijn de Arabische Emeraten met een tevredenheid van liefst 90 procent.

Volgens deskundigen van het Gallup Instituut moeten met name de arme landen en landen uit de middengroep zich niet alleen focussen op het verbeteren van de verkeersveiligheid en zorgen voor minder ongelukken op de weg, maar moeten ze zorgen voor een lange-termijnplanning. Onveilige auto's moeten van de weg worden gehaald en automobilisten in spé moeten beter worden opgeleid. Wegverbetering is kostbaar. Een kilometer nieuwe weg kost in Oekraïne momenteel bijna 4 miljoen euro.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: