vrijdag 3 augustus 2012

Nieuw proces Loetsenko week uitgesteld

De nieuwe rechtszaak tegen oud-minister Joeri Loetsenko is vrijdag een week verdaagd, omdat een essentiele getuige het liet afweten. Als minister van Binnenlandse Zaken gaf Loetsenko opdracht tot een strafrechtelijk onderzoek tegen chauffeur Volodimir Davidenko van de een na hoogste baas van de staatsveiligheidsdienst SBU, Volodimir Satsjoek.

Hij wist niet dat het Openbaar Ministerie al een onderzoek was begonnen en dat dit kort ervoor was afgesloten. Het onderzoek betrof de betrokkenheid van de chauffeur bij de vergiftiging van toenmalig presidentskandidaat Viktor Joesjenko. Aanvankelijk werd Loetsenko beschuldigd van machtsmisbruik, een misdrijf waarvoor hij eerder dit jaar ook al tot vier jaar gevangenisstraf is veroordeeld. Onlangs werd de aanklacht gewijzigd in 'nalatigheid', omdat hij onkundig was van het eerdere besluit van het OM om het onderzoek af te sluiten.

Het was chauffeur Volodimir Davidenko die het vrijdagmorgen liet afweten. Het proces wordt volgende week vrijdag voortgezet.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: