donderdag 23 augustus 2012

Nog maar één op acht staat achter Janoekovitsj

President Viktor Janoekovitsj kan nog maar rekenen op de steun van één op de acht Oekraïners. Volgens een opiniepeiling van het Razoemkov Centrum en de Stichting voor Democratische Initiatieven Ilko Koesjeriv staat slechts 12,6 procent van de bevolking nog achter de president die aan het begin van zijn ambtsperiode, in het voorjaar van 2010, kon rekenen op 40 procent steun.

Janoekovitsj' aanhang is dus nog maar een derde van wat het toen was, terwijl het aantal tegenstanders zich sindsdien verdubbelde, van 23 naar 47 procent.

Zijn voorganger Viktor Joestsjenko maakte dezelfde ontwikkeling door. Hij begon namelijk in het voorjaar met de steun van 47 procent van de bevolking en halverwege z'n ambtsperiode was dat nog maar 15 procent. Het aantal tegenstanders van Joestsjenko's presidentschap steeg in dezelfde periode van 27 naar 49 procent.

Janoekovitsj' regering en het parlement zijn buitengewoon impopulair bij de bevolking. De steun beperkt zich tot respectievelijk 4 en 7 procent, de tegenstanders maken 54 en 48 procent van de bevolking uit, aldus de peiling.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: