dinsdag 28 augustus 2012

'Timosjenko heeft zeker wat te verantwoorden'

Oud-president Viktor Joestsjenko vindt dat de Europese leiders verkeerd oordelen als zij de veroordeling van oud-premier Joelia Timosjenko tot zeven jaar gevangenisstraf als politiek gemotiveerd zien. Er was voldoende aanleiding om haar ter verantwoording te roepen, laat Joestsjenko weten in zijn column in de Wall Street Journal.

"De Europese Unie ziet de relatie met Oekraïne in toenemende mate in het licht van de strijd tussen president Viktor Janoekovitsj en Joelia Timosjenko. Door de manier waarop dit is aangepakt, is het niet verwonderlijk dat de EU-leiders denken dat de rechtszaak tegen Timosjenko politiek gemotiveerd is. Maar ze zitten fout als ze vinden dat de aanklacht tegen haar inhoudelijk onjuist is en dat er geen grond is voor een proces'', aldus Joestsjenko.

Hij vindt dat de EU een serieuze misrekening maakt door de onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag met Oekraïne op een laag pitje te zetten. "Voor 46 miljoen Oekraïners tellen de voordelen van een partnerschap met de EU veel zwaarder dan het conflict tussen twee personen'', aldus de voormalige president.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: