dinsdag 11 september 2012

Eén op drie EK-gangers wil weer naar Oekraïne

Verreweg de meeste voetbalsupporters die afgelopen zomer voor het EK naar Oekraïne kwamen, zijn tevreden en één op de drie wil zelfs nog terugkomen om het land beter te leren kennen. ''Daarmee hebben we ook aan onze eigen verwachtingen voldaan'', zei plaatsvervangend directeur Valeri Zhaldak van het organisatiecomité van het EK dinsdag tijdens een persconferentie waarop hij de cijfers van een opiniepeiling bekend maakte.

Burgemeester Vasil Kosiv van Lviv, één van de vier speelsteden van het EK in Oekraïne, veronderstelde dat 2013 nog weleens belangrijker kan zijn voor het toerisme dan 2012. Er is al veel aan gedaan om het toerisme te bevorderen. "Maar het gaat er nu om de lijn door te zetten en dan zien hoe 2013 voor het buitenlandse toerisme uitpakt."

Uit die peiling, tijdens het EK door vrijwillgers gehouden, bleek dat de voetbalfans niet alleen genoten van de Oekraïense gastvrijheid maar dat ze ook het nodige geld spendeerden. Van de één miljoen bezoekers gaf 41 procent tussen de 200 en 400 euro uit, 20 procent tussen 400 en 750 euro en 17 procent spendeerde tussen de 100 en 200 euro. Een 4 procent liet meer dan 750 euro achter in Oekraïne.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: